Jít na obsah

* * * * * 1 Hlasů

K přechodu se chystám

• Pro přidání odpovědi se prosím přihlašte
27 odpovědí na toto téma

#21 Polgara

Polgara
  • Uživatelé
  • 1 příspěvků

Odesláno 10 duben 2012 - 08:44

Všechny moc zdravím,

jsem moc ráda, že jsem toto forum objevila.
Já už dlouho (cca 8let) jím docela málo a taky mne okolí bombarduje, že jsem hubená a proč nejím a tak. Já si uvědomuji, že mne touto cestou (cítila jsem že mín jídla mi je příjemnější) vede docela traumatický zážitek z detství, kdy se nikdo nezajímal jestli mám co jíst. Pro mne je proto paradoxne cesta výživy ze světla cestou jak pracuji na odstranění strachu z odříznutí - od zdroje (Boha, jídla). Neni to pro mne snadné a vím, že to nebude krátký proces, rozhodně si myslim, že ne 21dní. Dokonce pri posledních meditacích jsem cítila, že tato cesta nemůže vycházet z pocitu nedostatku, pocitu "nedostávání" a proto se musím naučit jíst. Pro mne tedy tato cesta vede přes pravidelné porce výživného jídla..... ale pořád si vizualizuji, že veškeré jídlo, které přijímám je z toho jediného nekonečného zdroje lásky a kdyby tento zdroj-láska mohl tak by lidi které kdy trpěli hladem zahrnuli jídlem jen aby pocítili tu lásku ten důvod proč se to všechno deje....
Takže moje cesta je ted přijímat jídlo, děkovat za nej lásce, snažit se cítit tu lásku , která je v pozadí "jedení" A až se bytost nasytí a přesytí touto láskou pak už sám pocítí, že není nic co by toto spojení mohlo ohrozit.....
S láskou Polgara

#22 Miroslav Němeček

Miroslav Němeček
  • Uživatelé
  • 13 příspěvků

Odesláno 26 duben 2012 - 03:46

Pro pránické adepty - teď s příchodem teplých slunečných dnů (obzvláště těchto jarních) je nejlepší doba pro breathariánské snahy - pročišťování půsty a lehčí zdravější stravou (vitariánskou). Nejen že je tepleji (takže pak tak nevadí pocit chladu vznikající z důvodu snížení příjmu energie z potravin), ale hlavně slunce dodává člověku více životní energie. Energie ze slunce tak velmi usnadňuje přechod, snáz se drží půsty a lehčí strava, protože má člověk více jiné energie než z potravin, takže má tak možnost se snadno pročistit a snáze tak přejít na pránu. A také se cítí optimističtěji, snáze všechno překonává, snáze se odpoutává od závislostí (na jídle). Slunce hodně působí i bez pobytu na slunci, ale samozřejmě čím více na slunci tím lépe. Jistě by hodně pomohlo praktikování Sluneční jógy (Sunyogi Umasankar).  ... Takže - jdeme pořádně do toho, právě teď, ne? ;-)

#23 storchv

storchv
  • Uživatelé
  • 4 příspěvků

Odesláno 26 duben 2012 - 04:37

Dobrý deň prajem. Som rád, že sa budem môcť aspoň takto,  deliť o zážitky na tejto zaujímavej ceste. Informácie o tomto spôsobe života som dostal len prednedávnom, takže som začiatočník. Zatiaľ s pozdravom Storchv.

#24 Tea

Tea
  • Uživatelé
  • 1 příspěvků

Odesláno 27 duben 2012 - 01:23

ahoj vsichni. Jsem zde nova. Mam dojem ze jsem zaslechla nekde ze Henri (francouz) letos bude delat Prechodovy 21 denni kurz ve Francii a pristi  rok snad v Cechach. Nevite nekdo , kde se k tomuto najdou informace? dekuji,

#25 Teeepack

Teeepack
  • Uživatelé
  • 16 příspěvků

Odesláno 30 duben 2012 - 09:10

Bezpochyby to bude někde na webu :)  ...ale myslím, že by bylo dobré dát nejdříve dohromady partu, která se bude často osobně setkávat v čechách, i bez Henriho i pouhá společnost skupinky se společným zájmem dokáže hodně. Jsem z Jičína, kdo je okolo?

#26 Honza

Honza
  • Uživatelé
  • 7 příspěvků

Odesláno 30 duben 2012 - 01:36

Prohlédnout příspevěkTea napsal(-a) dne 27 duben 2012 - 01:23 :

ahoj vsichni. Jsem zde nova. Mam dojem ze jsem zaslechla nekde ze Henri (francouz) letos bude delat Prechodovy 21 denni kurz ve Francii a pristi  rok snad v Cechach. Nevite nekdo , kde se k tomuto najdou informace? dekuji,
Nazdar Teo,
informace najdeš na http://nourriture.pr...fr/projets.html a letos Henri pořádá 4 turnusy. Ten v říjnu je již obsazený lidmi z Čech i Moravy a mají mít s sebou také překladatele (francouzština/čeština). Příští rok by měl Henri přijet do Čech a za přítomnosti překladatele uspořádat jeden nebo více turnusů. Podívej se prosím Tě na http://www.breathari...topic/56-honza/, kde najdeš také odkaz na záznamy všech Henriho vystoupení v ČR.

#27 Honza

Honza
  • Uživatelé
  • 7 příspěvků

Odesláno 30 duben 2012 - 01:41

Prohlédnout příspevěkTeeepack napsal(-a) dne 30 duben 2012 - 09:10 :

Bezpochyby to bude někde na webu :)  ...ale myslím, že by bylo dobré dát nejdříve dohromady partu, která se bude často osobně setkávat v čechách, i bez Henriho i pouhá společnost skupinky se společným zájmem dokáže hodně. Jsem z Jičína, kdo je okolo?
Nazdar Teeepacku,
bydlím 40 km na jih od Tebe směrem na HK, ale bydlím na vesnici, tak nechci, aby si o mně štěbětali vrabci na střeše. Pokud se chceš potkat, napiš mi prosím na pranahonza@email.cz.
Měj se pěkně.

#28 Teeepack

Teeepack
  • Uživatelé
  • 16 příspěvků

Odesláno 07 květen 2012 - 05:18

Prohlédnout příspevěkHonza napsal(-a) dne 30 duben 2012 - 01:41 :

Nazdar Teeepacku,
bydlím 40 km na jih od Tebe směrem na HK, ale bydlím na vesnici, tak nechci, aby si o mně štěbětali vrabci na střeše. Pokud se chceš potkat, napiš mi prosím na pranahonza@email.cz.
Měj se pěkně.

Ahoj Honzo,
určitě bych se rád potkal a pokecal osobně. Vím jaké je to na vesnici i já z vesnice pocházím a znám bujné vlastnosti vesnického éteru :)) Žádné problémy Ti způsobovat nechci. Myslím, že můžem bez problému komunikovat i tady a domluvit se i na setkání. Dnes i zítra mám naprosto volný program a můžem se tedy setkat někde na neutrální půdě, třeba na nějakém místě vhodném pro meditaci.

Je možné se také sejít na akci v úterý 15.5. Hradec Králové - Návrat bohů
19.00 hod., Kongresové centrum Aldis, Eliščino nábřeží 375, Hr. Králové
Cena: 390, 320, 290 Kč.

...sice Dänikena nečtu, ale když už je tu a docela po ruce, proč se na něho nepodívat a vyslechnout jeho nevšední zážitky?
Budu rád, když se ke mě někdo z breathariánů přidá a nebudu muset na tu akci sám.
Odpovídejte prosím sem do fora, mám dojem, že mi mail někdo filtruje a třídí, co doručit a co ne :)

1 Uživatel(-ů) si právě pročítá toto téma

0 uživatelů, 1 hostů, 0 anonymních uživatelů